PRAVILA  O KOLAČIĆIMA

Što su kolačići

Kao što je uobičajena praksa kod gotovo svih profesionalnih web stranica, ova web stranica koristi kolačiće, odnosno male datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, kako bi poboljšale vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje podatke prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti ove kolačiće. Također ćemo podijeliti kako možete spriječiti pohranu ovih kolačića, međutim to može smanjiti ili ‘slomiti’ određene elemente funkcionalnosti web mjesta.

Kolačiće koristimo iz različitih razloga opisanih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i značajki koje dodaju na ovu stranicu. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni trebaju li ih ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Postavljanje kolačića možete spriječiti podešavanjem postavki na vašem pregledniku (kako to učiniti potražite u pomoći preglednika). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Stoga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće.

Kolačići koje postavljamo

Ova web stranica nudi usluge pretplate na bilten ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje jeste li već registrirani i za prikazivanje određenih obavijesti koje mogu vrijediti samo pretplaćenim / odjavljenim korisnicima.

Kada predate podatke putem obrasca poput onih koji se nalaze na kontakt stranicama ili obrascima za komentare, kolačići se mogu postaviti tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću korespondenciju.

Kako bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj web stranici, pružamo funkcionalnost za podešavanje vaših postavki načina rada ove web stranice kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, moramo postaviti kolačiće tako da se ti podaci mogu pozivati ​​svaki put kada na vašu interakciju sa stranicom utječu vaše postavke.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Sljedeći odjeljak detaljno opisuje koje kolačiće trećih strana možete naići putem ove web stranice.

Ova web lokacija koristi Google Analytics, jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih rješenja za analitiku na webu, koje nam pomažu da shvatimo kako koristite web lokaciju i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput vremena koje provodite na web mjestu i stranicama koje posjećujete kako bismo nastavili stvarati zanimljiv sadržaj.

Za više informacija o kolačićima Google Analyticsa pogledajte službenu stranicu Google Analytics.

Analitika treće strane koristi se za praćenje i mjerenje korištenja ove web stranice kako bismo mogli nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput vremena koje provodite na web mjestu ili stranicama koje posjećujete, što nam pomaže da shvatimo kako možemo poboljšati stranicu za vas.

Povremeno testiramo nove značajke i izvršavamo suptilne promjene u načinu isporuke web mjesta. Kad još uvijek testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu koristiti za osiguravanje dosljednog iskustva tijekom boravka na web mjestu, istovremeno osiguravajući da razumijemo koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

Kako prodajemo proizvode, važno nam je razumjeti statističke podatke o tome koliko posjetitelja naše web stranice stvarno izvrši kupnju i kao takvi ovo su podaci koje će ovi kolačići pratiti. To vam je važno jer znači da možemo točno donositi poslovne predviđanja koja nam omogućuju praćenje troškova oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cijenu.

U nekim vam slučajevima možemo pružiti prilagođeni sadržaj na temelju onoga što nam o sebi kažete izravno ili neizravno povezivanjem računa društvenih mreža. Ove vrste kolačića jednostavno nam omogućuju da vam pružimo sadržaj za koji smatramo da bi vas mogao zanimati.

Također koristimo gumbe i / ili dodatke za društvene medije na ovoj stranici koji vam omogućuju povezivanje sa vašom društvenom mrežom na razne načine. Da bi one funkcionirale na sljedećim web mjestima na društvenim mrežama, uključujući; Facebook, Twitter, LinkedIn putem naše će web stranice postaviti kolačiće koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web stranici ili doprinos podacima koje posjeduju u različite svrhe navedene u njihovim pravilima o privatnosti.

Više informacija

Nadamo se da vam je to razjasnilo stvari, a kao što je prethodno spomenuto, ako postoji nešto za što niste sigurni trebate li ili ne, obično je sigurnije da kolačiće ostavite omogućenima u slučaju da ulazi u interakciju s jednom od značajki koje koristite na našoj web stranici. Međutim, ako i dalje tražite više informacija, možete nas kontaktirati na info@web-art.hr